Özsoylar Süt Ürünleri nin temelleri 1968 yılında, İsmail Özsoy tarafından Çanakkale Ezine Körüktaşı Köyünde atıldı.Üretime 250 litre süt ile başlayan mandıramız Özsoylar isminin farkıyla her geçen gün biraz daha büyüdü. Tüketicilerimizle ilk kez buluşmamızı sağlayan, günlük 250 litre süt işleme kapasitesine sahip küçük mandıramız, İsmail Özsoy un özverili çalışmalarıyla günlük kapasitesini 2 ton a kadar çıkardı.

1988-1996 yılları arasında İşletmenin yönetimine Mehmet Özsoy ve Ömer Özsoy devam etmiştir.
Kapasite arttırımımızla birlikte, ürünlerimizde kullandığımız sütleri daha hijyenik ve güvenilir koşullarda üretim tesislerimize aktarmak için köy merkezlerine yaptığımız yatırımlarla,kullandığı sütü kendi üreten marka olma algımızı pekiştirdik.
1999 yılında günlük süt işleme kapasitemizin 6 ton olmasıyla birlikte işletmemizi Ezine Bayramiç yolu üzerinde bulunan ve hala faaliyet gösteren yeni fabrikamıza taşıdık.
2000 yılı itibariyle yönetimi babalarından devralan Özcan Özsoy ve Güray Özsoy işletmemizin yöneticiliğine hala devam etmektedir .
2016 yılı itibariyle işletmemiz günlük ortalama 30 ton kapasiteyle süt işlemeye devam etmektedir. Yöresel ve ailesel işletme anlayışını devam ettiren Özcan Özsoy ve Güray Özsoy,hayatında her daim dürüstlük ve güvenilirliği sayesinde İsmail Özsoy’un kişisel özelliklerini kurumsal aile işletmeciliği kimliğine yansıtmaktadır.
Özsoylar markası;
‘’Dededen kalma kültürün devamlılığını sağlayan,köklü bir yapının yüklediği sorumlulukla Kendine özgü lezzet değeri yüksek ürünlerin bulunduğu,sadece ticari düşünmeyen daima kaliteyi önemseyen bir aile işletmesidir.’’