Çanakkalenin Ezine, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinin doğal bitki örtüsü ile Kazdağları’ndan süzülüp gelen su kaynaklarıyla beslenen koyun keçi ve inek sütlerinin mevsimine göre belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen Ezine peynirini ürettik.


Ezine Peynirini Diğer Peynirlerden Ayıran Özelliler

Koyun inek ve keçi sütleri olmak üzere her üç tür süt mevsimine göre belli oranlarda karıştırılarak Ezine peyniri üretiminde kullanılmaktadır. Üretimin yapıldığı bölge gerek bitki örtüsü gerekse iklim olarak Kazdağları’ndan etkilenmektedir. Kazdağları bölgeye bol yağış ile birlikte zengin bir bitki örtüsü ve bol oksijen sağlamaktadır. Bitki örtüsünde mercanköşk, güvey otu, adaçayı, tüylü nane, oğul otu, ve kekik başta olmak üzere yüzlerce kokulu bitki bulunmaktadır. Süt hayvanlarının tümü doğal olarak beslenmektedir. Hayvanların yediği yem direkt olarak sütün tat ve aromasını etkilediği için bu özellik peynire de çok özel kendine özgü bir tat ve aroma kazandırmaktadır. Ezine peyniri yapımında kullanılan süt bölgede yetişen tahirova sakız dağlıç+sakız ırkı koyunlardan holstein türü kültür ineklerinden ve kara keçi adlı keçi ırkından sağlanmaktadır. Özellikle mart ayından başlayıp temmuz ayına kadar devam eden sezon içinde elde edilen sütler Ezine peyniri üretiminde kullanılmaktadır. Ezine peyniri üretiminde denizden elde edilen tuz kullanılmaktadır. Deniz tuzu kullanımı, peynirin erimesi ve dağılmasını engelleyerek olgunlaşma sonucunda suyunu kolayca dışa vermesini sağlar. Üretimde maya, peynir altı suyu içerisine şirden ilave edilerek hazırlanır.

İlyada Zeytin ve Zeytinyağları

Yeni çağın mucize bitkisi olarak nitelendirilen ve kanser ilacı yapımında kullanılan zeytinin sayısız faydalarından yararlanmak için en doğal haliyle tüketilmesi gerekiyor.
Tıp otoriteleri insan sağlığı için bilinen birçok faydasının yanında halen keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda özelliği olduğunu belirtiyorlar.
İnsanları virüs bakteri ve mantarların neden olduğu bazı hastalıklardan koruyan zeytinin, kansere karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu yapılan araştırmalardan sonra ortaya çıktı. Zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A,D,E ve K vitaminleri bulunuyor. Sindirim bozuklukları safra kesesi hastalıkları ve safra kesesi taşında özellikle bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında da zeytinin büyük yararları vardır. İlyada ailesi olarak şifa kaynağı zeytinin bu faydalarından tüketicilerimizi en azami şekilde yararlandırmak istiyoruz. Bunun içinde zeytinin dalından kopup üretim tesislerimize geldiği andan itibaren büyük bir özen ve çaba ile dalındaki doğallığını koruyarak kimyasalsız bir şekilde üretip tüketicilerimiz şifa kaynağı olarak sunuyoruz. Bu şifalı meyvenin yağını da İlyada doğal sızma ve naturel1. Zeytinyağları Olarak tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz.